Запрошуємо до участі в EnergyCamp

16.06.2010

Запрошуємо Вас до участі в EnergyCamp, що відбудеться 19-20 червня поблизу міста Долина Івано-Франківської області, на березі стрімкої річки Мізуньки (дивіться карту)

EnergyCamp - це серія енергетичних таборів на свіжому повітрі, які живить ентузіазм та інтерес учасників до теми енергії, енергоефективності та відновлюваної енергетики. EnergyCamp демонструє можливості та труднощі нової енергетики безпосередньо в таборі, працюючи автономно від чистої енергії сонця, вітру та інших відновлюваних джерел.

Перший цього року табір відбувся 29-30 травня під Білогірськом (Крим), другий буде в Долині, третій – 24-25 липня в селі Северинівка на Вінниччині.

Опорна тема нинішнього табору - "Життя після нафти". Місце досить символічне для такої теми, адже новий етап розвитку Долини в 60-х роках почався саме з будівництва нафтових свердловин. Нафта закінчується - як у всьому світі, так і в Долині, і тому ми прагнемо під час EnergyCamp-у знайти відповідь на питання: Як розвиватися людству після закінчення нафти?

Організатор – мережа енергетичних інновацій Greencubator.

Greencubator реалізує освітні, соціальні та медіа-проекти, спрямовані на розкриття можливостей, які енергоефективність, звільнення від енергетичних стереотипів та відновлювана енергетика несе громадянам, громадам, бізнесу та суспільству в цілому.

Готувати EnergyCamp допомагають: Рух добровольців "Простір Свободи", команда TEDxKyiv, мережа соціальних підприємців HUB.in.ua, еко-клуб “Зелена хвиля”, представництво WWF в Україні, спільнота фахівців з енергетики Energy.ua, ініціатива Sunday Борщ та мережа Green Drinks. Технічні партнери EnergyCamp - компанії Квазар та Atmosfera.UA , інформаційні партнери: Fuel Alternative, Unistudy.org.ua, Education.ua, UKRаїнська ENERGетика та Молоде радіо. Табори EnergyCamp відбуваються за підтримки USAID, UNITER, PACT.

Що цього разу чекатиме на учасників EnergyCamp?

В першу чергу - цікаві доповідачі:

Володимир Гаразд, мер Долини і президент Асоціації "Енергоефективні міста України", розповість, як він планує змінити економічну і енергетичну долю свого міста: позбавитися залежності від нафтової промисловості та сформувати нову, інноваційну економіку Долини
Юрій Фаворський, головний інженер Інституту відновлюваної енергетики НАН України говоритиме про те, як відновлювана енергетика стимулює енергоефективність
Анатолій Копець, виконавчий директор Асоціації "Енергоефективні міста України" проаналізує причини енергетичного марнотратства людства, і спричинені ним енергетичні загрози сьогоднішнього і завтрашнього дня
Олександр Ланц, директор з маркетингу і збуту компанії "Квазар" розповість про використання сонячної енергетики для відродження забруднених територій
Роман Зінченко, координатор мережі Greencubator разом з Дмитром Голубом проаналізує світові інвестиції в нову енергетику, тенденцію до виходу IT-гігантів (Microsoft, Google) на енергетичні ринки та те, як відбувається зближення енергетики та інформаційних технологій
Оксана Денис, шеф-редактор видавничого дому "ЕКОінформ", розповість про те, як енергоефективні будинки дозволяють скоротити залежність від викопних енергоносіїв

Також на учасників чекають:
• спілкування з цікавими людьми без краваток на свіжому повітрі
• розіграш сонячних зарядок серед найактивніших блогерів EnergyCamp-у (від компанії "Квазар")
• прекрасні Карпатські краєвиди, чудове повітря, смачні страви

Прохання до членів та прихильників «Простору свободи», які хочуть долучитися до організації й проведення EnergyCamp:

1) Взяти участь у таборі. Для участі можна зареєструватися через Інтернет, сплати орг. внесок в сумі 200 грн. безготівкою чи готівкою при приїзді (половина цієї суми йде на харчування учасників, організаційні витрати табору, а друга половина - в фонд місцевих ініціатив енергозбереження). Можна також узяти участь в таборі в якості волонтера. Така участь не потребує орг. внеску, але передбачає багато роботи (хочете бути волонтером - пишіть Андрію Зінченку на andrez@greencubator.info  чи телефонуйте +380 67 7441580)
2) Якщо маєте цікаву тему для виступу чи можете порадити доповідача, який має бачення життя після нафти - програма ще відкрита для нових доповідачів. Пропонуйте - контакти для пропозицій roman@greencubator.info , +380 67 4492876 (Роман Зінченко). Те саме стосується пропозицій щодо партнерства чи спонсорства.
3) Запросіть взяти участь у таборі і висвітлити цю подію журналістів (зв’язок – теж через Романа Зінченка).
4) Поширте інформацію про табір в Інтернеті, перешліть її знайомим, які цікавляться тематикою відновлюваної енергетики та енергоефективності.

Команда організаторів зустрічає учасників автобусами зранку 19-го червня в Івано-Франківську. Якщо ви їдете через Київ - радимо брати зворотні квитки зі Стрия, там найзручніше вечірнє сполучення. На Стрий учасників відвезуть 20 червня після закінчення EnergyCamp-у.

Радимо всім учасникам брати з собою палатки, спальники і килимки, а тим, в кого їх немає - пишіть Юрію Пивоваренку yuri@greencubator.info  - спробуємо допомогти з орендою.

Інформацію та фото з травневого EnergyCamp-у в Криму можна побачити ТУТ

З повагою, координатор Руху добровольців
«Простір свободи» Марта Руда