Не дамо згасити свічу пам'яті

22.06.2010

Сотні киян прийшли 19 червня до Меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні, щоб розпочати кампанію «Не дамо згасити свічу пам’яті!»

Предстоятелі українських церков відслужили молебень по невинно вбитих та освятили Свічки Пам’яті, які люди повезуть у міста України та по всьому світу.

Кампанія, що стартувала в Україні та 20 інших країнах, присвячена пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 років і покликана не допустити замовчування справжніх причин, наслідків та організаторів геноциду.

У кожній країні, в якій відбуватимуться заходи компанії (Велика Британія, Австралія, США, Іспанія, Канада, Аргентина, Бразилія, Греція, Росія та інші) — участь у молитві візьмуть представники різних релігій та конфесій, політики, представники влади та української діаспори. Свічка моління також побуває у резиденціях Європарламенту та ООН.

Кампанію організовують Світовий конгрес українців та Український інститут національної пам’яті за підтримки Руху добровольців «Простір свободи» та низки інших громадських об’єднань.