Громадські слухання сказали "Ні!" терміналу "Нібулону" в Каневі

28.06.2010

Повний зал кінотеатру «Канів» зібрали 26 червня громадські слухання з приводу ініціативи аграрної компанії «Нібулон» побудувати термінал та елеватор на лівому березі Дніпра у Каневі.

Споруду висотою 34 метри (при дозволених 10 метрах) «Нібулон» планує спорудити нижче Канівської ГЕС, в охоронній зоні Шевченківського національного заповідника. Однак представники громадськості як з Канева, так і з інших міст України, виступили проти проекту.

Представники Руху добровольців «Простір свободи» Тарас Пушкар і Юрій Пивоваренко, що взяли участь у слуханнях, висловилися проти спорудження цих об’єктів у видноколі з могили Тараса Шевченка та поблизу канівських житлових масивів.

У виступах учасників слухань лунала інформація про незаконність побудови терміналу в охоронній зоні заповідника, шкідливість зернового пилу для здоров’я людей, вибухонебезпечність виробництва, загрозу знищення унікальних природних ландшафтів незарегульованої частини Дніпра.

Підсумкове голосування показало абсолютну перевагу захисників культурного простору Канева. Громадські слухання сказали «ні!» шкідливому будівництву.