«НЕ ДАМ ДЕПУТАТУ ВІДІБРАТИ В МЕНЕ ХАТУ!»

15.06.2011

скандували учасники акції протесту, що відбулася 15 червня біля комітету Верховної Ради з питань ЖКГ. Вони вимагали не підтримувати проект нового Житлового Кодексу, а пришвидшити натомість прийняття законопроектів, що дають власникам квартир реальні важелі управління своєю власністю.

 Ініціатори акції – 20 громадських організацій, які свого часу оприлюднили Маніфест проти житлового рабства. На їхнє переконання, Україна цілком проживе без Житлового Кодексу, як живуть решта європейських країн. Метою Кодексу є не реформування ЖКГ, а житлове рабство, коли всі власники квартир потраплять у навмисне створену залежність від так званих управляючих кампаній, і будуть змушені платити завищену ціну за сумнівні «послуги».

Щоб наочно продемонструвати наслідки прийняття житлового Кодексу, учасники акції організували перформенс: особи, що зображували народних депутатів і представників криміналітету, відбирали у громадян ключі від квартир.

Під тиском громадськості Комітет вирішив не розглядати на сьогоднішньому засіданні проект Житлового Кодексу, що ініціатори акції розцінили як проміжний успіх, який зменшує ймовірність внесення документу в сесійний зал до канікул.

фото з сайту texty.org.ua