ГРОМАДСЬКІСТЬ НЕ ДОПУСТИЛА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ ЯНУКОВИЧЕМ І Ко – активіст «Простору свободи»

08.07.2011

Небайдужим українцям вдалося не допустити серйозних порушень законодавства учасниками автоперегонів «Ukraine Trophy - 2011». Про це повідомив активіст Руху добровольців «Простір свободи», кандидат біологічних наук Тарас Пушкар, який увесь час (3-8 липня) супроводжував учасників перегонів, щоб проконтролювати дотримання ними природоохоронного законодавства.

«Саме активні громадські дії змусили  організаторів пробігу поважати закон – констатував Тарас Пушкар. – Наші протести, вуличні акції і контроль за поведінкою учасників перегонів по всьому маршруту змусили організаторів відмовитися від планів проїхати через заповідники, ми домоглися оприлюднення і дотримання маршруту проїзду». «Ми вдячні також працівникам заповідників, які контролювали рух колони вздовж кордонів цих заповідників і були готові протидіяти правопорушенням», - додав активіст «Простору свободи».

Перегони «Ukraine Trophy 2011» стартували у Києві 3 липня і завершився 8 липня в Шацькому національному парку. В змаганнях узяли участь близько 200 автомобілів. В числі учасників був син президента України, народний депутат Віктор Янукович, який подорожував Поліссям у той час, коли в парламенті відбувалися пленарні засідання. Маршрут перегонів проліг поблизу Рівненського та Поліського природних заповідників, він незаконного в’їзду на територію яких організатори перегонів відмовилися після громадських протестів. 

Фото Руслана Канюки, «День»