КІНА НЕ БУДЕ!

10.04.2012

Влада розпочала тотальне нищення українського кінодубляжу.

 У лютому 2012 року уряд прийняв постанову № 168, яка заохочує демонструвати в наших кінотеатрах фільми, дубльовані в Росії російською мовою. Досі фільми мали дублюватися та озвучуватися лише в Україні.
 
Проте навіть за таких штучних переваг для російського бізнесу й російської мови, в Україні продовжували успішно дублюватися й демонструвати фільми українською. Тому влада вдалася до прямого бандитизму і вирішила фізично знищити київську студію «Ле Доен», де дублюється українською мовою більшість фільмів для вітчизняного кінопрокату.
 

5 квітня озброєні податківці під надуманим приводом вдерлися на студію і, зігнавши докупи акторів та працівників, вивезли обладнання, що використовується для дубляжу. Роботу студії паралізовано.

 Якщо ми не зупинимо бандитизм влади, український кінодубляж буде знищено. Перекладачі, актори, інші працівники, задіяні в дублюванні фільмів, залишаться без роботи. В жодному кінотеатрі від Ужгорода до Луганська буде неможливо побачити кіно українською мовою.
 
12 квітня о 12.00
під Кабінетом Міністрів
 
акція «КІНА НЕ БУДЕ!»
 
Ми вимагаємо:
 
  1. Скасувати ганебну урядову постанову № 168. Іноземні фільми мають дублюватися в Україні.
  2. Негайно повернути всю апаратуру на студію «Ле Доен» і забезпечити можливість дубляжу на студії фільмів
 Збираємося як громадяни України для захисту наших прав, без партійної та організаційної символіки.  Приходь і запрошуй інших! Пошир цю інформацію! Долучайся до подій «Кіна не буде!» в соціальних мережах.
 
 

         Громадянський рух «Відсіч»

Ініціатива «Кіно-переклад»

Всеукраїнський громадянський рух «Не будь байдужим!»

Рух добровольців «Простір свободи»

 

Контакт: poshta@dobrovol.org , 097-9873187