ТИСЯЧІ УКРАЇНЦІВ ОЧИСТИЛИ ПАРКИ ВІД СМІТТЯ

30.04.2012

Тисячі добровольців узяли участь в акції «Зробимо Україну чистою!», що відбулася в усіх областях України 28 квітня.

Упродовж кількох годин люди, що вийшли на прибирання більш ніж у ста містах і містечках, прибрали, посортували та вивезли сміття з понад 400 парків та інших місць відпочинку.

«Мета нашої акції – не просто прибрати сміття, але поширити в Україні звичку не смітити, цінувати чистоту і дбайливо ставитися до природи», - пояснює координатор заходу Юрій Пивоваренко.

«Зробимо Україну чистою!» - частина всесвітнього руху за чистоту, що виник 2008 року в Естонії і на сьогодні охопив десятки країн. В Україні акція проводиться другий рік поспіль.

Її організаторами виступили громадські організації Let’s do it, Ukraine!, AIESEC, JCI, «Простір свободи», ФРІ, «Пласт», «Дитячий світ», Street WorkOut, «Крона», «Eco-missia», Асоціація сонячної енергетики, а також програма «Волонтери ООН» і представництво WWF в Україні, до яких на місцях приєдналися соті організацій та установ і тисячі небайдужих українців.

Точний підрахунок числа учасників і кількості зібраного сміття в масштабах усієї країни організатори планують здійснити до середини травня. Проте вже сьогодні можна сказати, що акція стала масштабнішою, ніж минулого року, коли на прибирання в 60 населених пунктах вийшли 22 тисячі українців.

 
Фото з акції – тут: