ЗУПИНИМО РОЗКОЛ КРАЇНИ!

25.06.2012

Кнопкодави з Партії Регіонів прийняли 5 червня в першому читанні провокаційний законопроект Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики» (№9073). Цей проект – зовсім не про захист мов меншин, як бреше влада. На карту поставлено мир і незалежність країни.


Якщо закон буде прийнято:


• українську мову викинуть звідусіль - від телебачення й реклами до судочинства й уряду. Крім іншого, проект змінює 33(!) закони, прийняті за останні 23 роки, в яких згадується українська мова;


• почне діяти заплутана система "регіональних мов", що дозволяє зневажати українську мову і при цьому садити на 5 років у тюрму кожного, хто не бажатиме підкорюватися примусовій русифікації;


• через нечіткість і провокаційність норм закон спричинить громадянський конфлікт, який загрожує зруйнувати цілісність держави.


• вартість виконання русифікаторського проекту - від 12 до 17 мільярдів гривень на рік, що перевищує видатки з держбюджету та охорону здоров'я і культуру разом узяті. Ці мільярди витягнуть з кишень усіх громадян, незалежно від того, якою мовою вони говорять.



Від кожного з нас залежить, чи вдасться зупинити цей злочинний задум.

2 липня о 10.00 – прийди під Верховну Раду (з боку комітетів, вул. Грушевського 18/2), щоб не допустити включення проекту Ківалова-Колесніченка до розкладу засідань Верховної Ради і зупинити розкол країни.
Якщо ти живеш не в Києві і не можеш приїхати до столиці, виходь на протест у власному місті.

Акція «Зупинимо розкол країни!» 2 липня о 13.00 - біля всіх обласних держадміністрацій
Українські та зарубіжні експерти в один голос закликали не приймати законопроект Колесніченка-Ківалова. Проти виступили Національна Академія Наук, Всеукраїнська Рада Церков, Верховний комісар ОБСЄ, профільний комітет парламенту й навіть міністр фінансів нинішнього уряду. Сотні громадських об’єднань, вчених, діячів культури застерігають невігласів з Партії Регіонів схаменутися і не кидати країну у вир громадянського протистояння.

Доля України залежить від тебе! Якщо ти не захистиш її сьогодні, завтра може бути запізно.

контакт: poshta@dobrovol.org
097-9873187, 063-4529709, 097-1794709

Подія в мережі Facebook http://www.facebook.com/events/240633106048848/