ДЕПУТАТИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛРАДИ ПІДТРИМУЮТЬ ПОІМЕННІ ГОЛОСУВАННЯ

12.03.2013

Зробити голосування в Львівській обласній раді поіменними, а їх результати – доступними закликали на круглому столі в облраді представники руху «Простір свободи», що започаткували ініціативу «Персоналізація голосувань у місцевих Радах».

У круглому столі, що відбувся за підтримки Національного демократичного інституту міжнародних відносин (НДІ), узяли участь громадські активісти і депутати обласної ради, у т.ч. її голова Петро Колодій. Ключовою темою заходу була взаємодія громадських організацій і політичних партій для вирішення місцевих проблем.

Презентувавши ініціативу «Персоналізації голосувань у місцевих Радах», її координатор Святослав Грабовський передав присутнім депутатам проект змін до регламенту облради, прийняття якого зробить прозорими і доступними підсумки всіх голосувань.

Депутати обласної Ради Осип Магур, Оксана Юринець та Андрій Корнат підтримали ініціативу і пообіцяли сприяти її втіленню.

Ініціатива «Персоналізація голосувань у місцевих Радах» започаткована рухом «Простір свободи» в січні 2013 року. Її метою є прийняття змін до законодавства та регламентів місцевих рад, які дозволять виборцям знати поіменні результати більшості голосувань у місцевих радах.

В рамках ініціативи група депутатів Тернопільської обласної та міської Рад нещодавно оголосила про намір внести зміни у регламенти своїх рад.

Тим часом Львівська обласна рада у лютому 2013 року почала оприлюднювати підсумки поіменних голосувань на власному сайті. Громадські активісти пропонують через зміни до регламенту зробити таку практику обов’язковою і незворотною.