Громадськість вимагає від Рибака невідкладно виділити "пивні" гроші на дитячу лікарню

27.06.2013
Голові Верховної Ради України
Рибаку В.В.

 

Шановний Володимире Володимировичу!

 

Ми, Члени опікунської ради НДСЛ «Охматдит», волонтери коаліції громадських організацій «За тверезу Україну», Центру протидії корупції, Руху добровольців «Простір свободи», Українського інформаційного центру з проблем алкоголю та наркотиків, Інтернет-проекту «Таблеточки» вважаємо неприйнятним порушення регламенту Верховної Ради України та вимагаємо від Вас публічних пояснень, чому до порядку денного не включено пакет законопроектів № 2875, 2876, 2880. Ці законопроекти були зареєстровані більше двох місяців тому і на погоджувальній раді голови депутатських фракцій та голова комітету з питань охорони здоров'я висловилися за включення цих проектів до порядку денного і їх якнайшвидше прийняття.

Як Вам добре відомо, ці законопроекти стосуються підвищення акцизного податку на пиво та спрямування коштів на добудову дитячої лікарні «Охматдит». Вони розроблені депутатами всі фракцій разом із волонтерами і покликані врятувати сотні життів маленьких українців. Лише невідкладне прийняття цих проектів зможе врятувати новий корпус «Охматдиту», відкрити який у лічені місяці обіцяли президент Віктор Янукович і прем’єр-міністр Микола Азаров, від ганебного перетворення на «Лікарню майбутнього-2» зі злочинним замороженням чверті мільярда бюджетних гривень, які вже вкладено у незавершене будівництво.

Головне запитання до Вас: невже вплив лобістів спроможний примусити Голову Верховної Ради нехтувати Законом про регламент, життями тяжкохворих дітей і неодноразовими обіцянками Президента України у визначені терміни ввести в дію новий сучасний корпус лікарні?

Закликаємо Вас припинити блокування життєво важливих законопроектів, що сприймається суспільством не інакше як підігрування пивному лобі, дискредитує вищий представницький орган влади і йде у розріз з програмою реформ Президента та обіцянками практично всіх парламентських фракцій.

На жаль, ціна зволікання у даному випадку вже вимірюється втраченими життями дітей.

Закликаємо Вас включити до розкладу пленарних засідань у період з 2 по 5 липня питання про включення до порядку денного сесії та прийняття згаданого пакету законопроектів, а також закликати представників усіх фракцій підтримати ці законопроекти! Ми переконані, що саме такого кроку чекають від Вас не лише хворі діти та їхні батьки, а й усе суспільство.



З повагою,

Оксана Корчинська, голова Опікунської Ради НДСЛ «Охматдит»

Віталій Шабунін, голова правління ГО «Центру протидії корупції»

Юлія Солоха,  координатор коаліції громадських організацій «За тверезу Україну»

Ганна Гопко, координатор кампанії «Наші діти» Руху добровольців «Простір свободи»

Вікторія Сюмар, виконавчий директор Інституту масової інформації

Домашевська Інесса, Костюк Наталя, Кримський Республіканський Благодійний Фонд «Світ криму» з допомоги онкохворим дітям

Євген Рибаков, МБФ «Дар надії»

Оля Кудиненко, ініціатор Інтернет-проекту «Таблеточки»

Наталя Соколенко, журналіст