«ГРОШІ ДІТЯМ, А НЕ БАНДІ!»

15.01.2014

«Гроші дітям, а не банді!» - скандували 15 січня пікетники під стінами бюджетного комітету парламенту. Представники громадських організацій обурені намірами влади різко зменшити витрати на лікування онкохворих дітей. Якщо в 2013 році на ці потреби виділено 216 мільйонів гривень, то на 2014 в загальному фонді бюджету заплановано лише 50 мільйонів. Інші гроші надходитимуть зі спеціального фонду, джерела наповнення якого – ненадійні.

«Чому у влади вистачає грошей на пільги для посадовців, чому збільшуються витрати на міліцію, прокуратуру та СБУ, а на лікування дітей – урізаються?! Такий бюджет прирікає на смерть багатьох дітей, батьки яких просто не зможуть купити дуже дорогих ліків», - заявила координатор громадської кампанії «Наші діти» руху «Простір свободи» Ганна Гопко.

Бюджетний комітет з 16 години 15 січня розпочав на своєму засіданні розгляд проекту державного бюджету України на 2014 рік.

Представники опозиції, експерти та громадські активісти у численних заявах піддали проект різкій критиці. Зокрема, лунали заклики не приймати «бюджет поліцейської держави» і збільшувати фінансування медицини, гуманітарної сфери та оборони, а не роздутих і неефективних правоохоронних органів.

Контакти: poshta@dobrovol.org
050-3362919
 

Фото з акції – тут і тут