ПРО ОБОРОНУ УКРАЇНИ

30.03.2014

резолюція Всеукраїнських Зборів руху «Простір свободи»

 

Зважаючи на збройну агресію Росії проти України, окупацію Криму, загрозу подальшого наступу російських військ і цілеспрямовану антиукраїнську політику Москви, «Простір свободи» вважає за необхідне вимагати від органів влади і посадових осіб невідкладних дій з оборони України.

  1. Прискорити мобілізацію резервістів до Збройних Сил та Національної Гвардії, у т.ч. добровольців, а також передислокацію військ на Лівобережну Україну. Змінити місця постійної дислокації військ з урахуванням загрози з боку Росії.
  2. Замінити ненадійні кадри в ЗС, налагодити належне патріотичне виховання у військах.
  3. Забезпечити ЗС і НГ необхідним транспортом, пальним, одностроями, харчуванням тощо, виділивши з держбюджету необхідні ресурси, а також повторно переглянути оборонний бюджет у бік збільшення.
  4. Збільшити кількість необхідного озброєння та обладнання шляхом його розконсервації, ремонту, повернення разом з українськими військами з-за кордону, передачу ЗС від інших організацій, виготовлення на українських оборонних підприємствах (у т.ч. конфіскації озброєнь, що призначалися для Росії), а також отримання від західних союзників.
  5. Наполягати на присутності для спільних навчань та інших дій в Україні підрозділів, літаків, кораблів країн НАТО хоча б у мінімальній кількості.
  6. Налагодити повноцінну розвідувальну й контррозвідувальну діяльність.
  7. Віддати військам і оголосити українському народу та світу наказ про знищення будь-яких військових літальних апаратів, військової техніки та підрозділів, що перетнуть кордон України.
  8. Підготувати ЗС, НГ і цивільне населення до оборонних боїв у ключових містах Сходу та Півдня, а також у Києві, привести в належний стан об’єктив цивільної оборони.
  9. Створити повноцінну систему територіальної оборони, організувати підготовку цивільного населення та систему швидкої видачі зброї та формування ополчення в усіх містах та районах на випадок наступу ворога.
  10. Конфіскувати на користь України майно та активи Російської Федерації в Україні і почати процедуру арешту та конфіскації такого майна за кордоном у якості компенсації за окупацію і грабунок української території.
  11. Вийти з СНД та інших промосковських організацій.
  12. Заборонити поширення в Україні російських інформаційних та ідеологічних теле- і радіопрограм, друкованих матеріалів, у т.ч. поширення відповідного контенту через українські ЗМІ.
  13. Заборонити діяльність антиукраїнських організацій, що підтримують дії та вимоги агресорів, заарештувати осіб, винних у вчиненні злочинів проти незалежності і цілісності України, у т.ч. народних депутатів України та інших посадовців.
  14. Створити стратегічні запаси газу, нафтопродуктів, продовольства, медикаментів.
  15. Здійснити законодавчі, дипломатичні та оборонні заходи, необхідні для вступу України до НАТО.

 

Ми вважаємо, що громадяни України, незалежно від здійснення державою згаданих заходів, мають об’єднати зусилля для таких дій:

  1. Особиста підготовка до дій у надзвичайних ситуаціях під час агресії, розробка індивідуальних та колективних планів дій, здійснення необхідних запасів.
  2. Матеріальна, технічна, інформаційна допомога військовим частинам
  3. Поширення необхідної інформації серед цивільних та військових в Україні й за кордоном
  4. Участь у курсах цивільної оборони, медичної допомоги.
  5. Організація вишкільних таборів для добровольців.

 Київ, 30.03.2014 р.