У Запоріжжі, Дніпрі й Чернігові обговорили законопроект про поіменні голосування

19.06.2015

Законопроект про поіменні голосування в місцевих радах (№2016а) представлено громадським активістам та представникам місцевої влади у Запоріжжі й Дніпропетровську.

Презентуючи законопроект, співкоординатор руху "Простір свободи" Тарас Шамайда відзначив, що період перед місцевими виборами - найкращий час, щоб перевірити, наскільки слова політичних партій відповідають реальним крокам.

Учасники обговорень підтримали законопроект, ініціювали звернення до Верховної Ради з вимогою його якнайшвидшого прийняття, а також домовилися паралельно домагатися внесення аналогічних змін у регламенти місцевих рад на Дніпропетровщині й Запоріжжі.

Законопроект, який зробить голосування в усіх місцевих радах поіменними, а їх результати - загальнодоступними, розроблений активістами руху "Простір свободи" і внесений до парламенту дев'ятьма депутатми з чотирьох фракцій на чолі з Ганною Гопко.

Він також підтриманий громадською коаліцією "Реанімаційний пакет реформ" (РПР). Координатор групи РПР з питань місцевого самоврядування Іван Лукеря представив законопроект у Чернігові, отримавши схвальну реакцію громадськості.

Фото - на https://www.facebook.com/ProstirSvobody/posts/884765751595181