АНОНС: ПРЕЗЕНТАЦІЯ ОГЛЯДУ СТАНОВИЩА УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В 2017 РОЦІ

06.11.2017

 

8 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, рух «Простір свободи» презентує підсумки аналітичного дослідження «Становище української мови в 2017 році». Презентація відбудеться о 13.00 в Українському кризовому медіа-центрі (Хрещатик, 2).

Які законодавчі зміни у мовній сфері відбулися за останній рік і як вони впливають на суспільні процеси? Скільки людей розмовляють українською та іншими мовами і як громадяни ставляться до законодавчого захисту української мови?

Яка частка газет, журналів та книг видається українською? Який відсоток україномовних програм на телебаченні і українських пісень на радіо і як цей показник змінюється з роками?

Чи всюди споживач може отримати обслуговування українською у кав’ярнях та магазинах? Як змінюється мова навчання у школах? Що відбувається з українською мовою на окупованих територіях Донбасу та Криму?

 

Відповіді на ці та інші питання дадуть учасники презентації:

Сергій СТУКАНОВ, координатор проекту «Становище української мови»

Тарас ШАМАЙДА, координатор руху «Простір свободи»

Володимир КУЛИК, доктор політичних наук, провідний науковий співробітник відділу етнополітології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.

 

Унікальний аналітичний огляд «Становище української мови» дозволяє на основі даних соціології, статистики, моніторингових та аналітичних досліджень  у цифрах і фактах проаналізувати динаміку мовних процесів в Україні.

 

Контакти: 097-177-66-51 (Сергій Стуканов), 097-987-31-87 (Тарас Шамайда)