Останні новини

КОНФЕРЕНЦІЯ З ПРАВ КОЛОНІАЛЬНИХ НАРОДІВ РФ
18.05.2024
Представники національних рухів народів Росії, українські політики й експерти обговорили у Києві шлях до звільнення поневолених народів РФ
Рада ухвалила євроінтеграційний законопроєкт про права національних меншин
08.12.2023
Сьогодні Верховна Рада конституційною більшістю голосів ухвалила євроінтеграційний законопроєкт №10288-1! На відміну від початкового проєкту №10288, цей проєкт враховує головні зауваги спільноти «Мова об’єднує» – з нього усунуто всі загрози русифікації.
Вилучити з законопроєкту про англійську мову всі норми, що стосуються кіно й телебачення
17.07.2023
Від імені спільноти «Мова об’єднує» і громадських організацій та ініціатив, які ми представляємо, закликаємо комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендувати Верховній Раді вилучити з законопроєкту №9432 «Про застосування англійської мови в Україні» норми, що обмежують застосування української мови, порушують права людини чи можуть завдати шкоди українським культурним індустріям.
Президент підписав закон про захист українського книжкового ринку
22.06.2023
Президент Володимир Зеленський підписав закон 2309-ІХ про заборону видавничої продукції з Росії і Білорусі!
Петиція до президента з закликом підписати закон про заборону російського книжкового імпорту набрала необхідні 25.000 підписів
30.05.2023
Петиція співкоординатора руху "Простір свободи" Тараса Шамайди до Президента України з закликом підписати закон про заборону ввезення і розповсюдження видавничої продукції держави-агресора менш ніж за два тижні набрала необхідні 25 тисяч підписів.
РПЦ ПОВИННА БУТИ ЗАБОРОНЕНА В УКРАЇНІ
04.04.2023
Представники громадських організацій закликали український парламент захистити національну безпеку України і нарешті заборонити підривну діяльність Російської православної церкви.
УКРАЇНСЬКА МОВА МАЄ ДОМІНУВАТИ У МІСТАХ, СЕРЕД МОЛОДІ І В КУЛЬТУРНОМУ ПРОДУКТІ, ЯКИЙ СПОЖИВАЮТЬ УРАЇНЦІ
10.03.2023
«Майбутнє України залежить від здатності держави зробити незворотнім процес зміцнення української ідентичності, який відбувається на наших очах», - відзначив під час прес-конференції «Національна культура та мова в Україні: зміни в громадській думці після року війни» координатор руху «Простір свободи» Тарас Шамайда.