Останні новини

ЯК ЗАХИСТИТИ ПРАВО НА МОВУ? Покрокова інструкція
08.11.2021
З нагоди Дня української мови рух «Простір свободи» оприлюднив порадник, який допоможе усім небайдужим контролювати виконання мовного законодавства.
У Раду внесли проєкт закону про стимулювання книжкового ринку
07.11.2021
64 депутати різних фракцій та груп парламенту зареєстрували законопроєкт №6287 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження».
Українська книжкова революція
27.05.2021
Ініціативу з такою назвою започаткували на однойменному форумі у Києві письменники, представники влади, громадського сектору та видавничого бізнесу. Вони вирішили об’єднати зусилля для ухвалення державних рішень, покликаних вивести українське книговидання, книгорозповсюдження та читання з нинішнього катастрофічного становища.
Яким буде Донбас після деокупації?
25.05.2021
Рух «Простір свободи» започаткував ініціативу «Український Схід», щоб сформувати дорожню карту культурної та інформаційної політики на Донеччині та Луганщині після відновлення суверенітету України.
Сергій Стуканов: Становище української мови на окупованому Донбасі гірше, ніж за часів СРСР
19.02.2021
Станом на сьогодні на окупованих територіях цілком припинено вивчення української мови в школах як окремого предмета. Залишився лише незначний відсоток шкіл, де українську мову викладають факультативно.
«СЛУГИ НАРОДУ» АТАКУЮТЬ ЗАКОН ПРО МОВУ!
11.02.2021
Закликаємо президента Зеленського, партію «Слуга народу», всіх депутатів, які внесли законопроєкти про зміни до закону про мову, відмовитися від своїх безвідповідальних планів, відкликати і зняти з порядку денного ці провокаційні законопроєкти.
ПРАВО НА МОВУ: ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО МОВУ У СФЕРІ ПОСЛУГ
22.12.2020
16 січня 2021 року набуває чинності стаття 30 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», згідно з якою підприємства всіх форм власності та ФОПи мають саме українською мовою обслуговувати відвідувачів, приймати замовлення, звертатися до клієнтів, надавати інформацію про товари і послуги.
УКРАЇНЦІ ПІДТРИМУЮТЬ ЗАКОН ПРО УКРАЇНСЬКУ МОВУ, АЛЕ В ІНТЕРНЕТІ, МЕДІА Й НАЙБІЛЬШИХ МІСТАХ ДОМІНУЄ РОСІЙСЬКА
06.11.2020
Про це свідчать дані аналітичного огляду «Становище української мови в Україні в 2020 році», оприлюдненого рухом «Простір свободи».
ПРЕЗЕНТАЦІЯ АНАЛІТИЧНОГО ОГЛЯДУ «СТАНОВИЩЕ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В 2020 РОЦІ»
05.11.2020
Напередодні Дня української писемності та мови рух «Простір свободи» презентує підсумки аналітичного огляду «Становище української мови в 2020 році».